Graszoden leggen

 

Voor een optimaal resultaat dient u de graszoden op een goed voorbewerkte ondergrond te leggen, die voldoende vocht en voedingsstoffen bevat.

 

Ondergrond voorbereiden

 

  1. Spit de oude grond om tot een diepte van 20 centimeter. U kunt ook gebruik maken van een tuinfrees. Een tuinfrees bespaart je een hoop zwaar werk en zeker op grote oppervlakken komt een dergelijk apparaat goed van pas

 

  1. Vermeng arme grond met onze organische grondverbeteraar. Hierin zitten meststoffen en bacteriën die essentieel zijn voor de nieuwe grasmat en je verbetert er ook de structuur van de grond mee.

 

  1. De ondergrond dient voldoende vast en volkomen egaal en vlak te zijn. Door voetje voor voetje de grond aan te drukken, maar ook door te rollen wordt de ondergrond goed aangedrukt.

 

  1. Egaliseer de ondergrond met een hooihark of een gewone hark. Dit is een klusje wat je nauwkeurig moet uitvoeren want hoe vlakker de ondergrond, hoe mooier de grasmat er straks bij komt te liggen.

 

  1. Strooi nu onze organische aanlegbemesting en hark dit door de bovenlaag. Onze bemesting zorgt ervoor dat de graszoden sneller vastgroeien.

 

Graszoden leggen

 

  1. Werk bij het leggen van grasmatten van achteren naar voren. Je hoeft dan niet iedere keer over de net gelegde zoden te lopen.

 

  1. Leg de graszoden dicht tegen elkaar aan en probeer ze zo recht mogelijk te leggen.

 

  1. Wanneer alle grasmatten gelegd zijn moet je ervoor zorgen dat ze goed contact maken met de ondergrond. Het beste kunt u hiervoor een wals gebruiken.

 

  1. Na het leggen van de graszoden, Sproeien.

 

 

Wij wensen u veel plezier toe met uw nieuwe gazon!